HTML

A kezesi biztosítékról a gyakorlatban

Friss topikok

  • Officium Generale Kft: Amennyiben az átutalás és a készpénz letét a biztosíték 100 %-át kell, hogy lefedje, mindenképpen ... (2013.07.17. 13:03) A biztonság ára

Archívum

A kassza kulcsa

2013.07.22. 16:52 :: Officium Generale Kft

treasurechest.jpg

Az Uniós fejlesztési források felhasználását menedzselő szervezet szerint, nem hagyunk Magyarországnak járó pénzt a brüsszeli kasszában. A támogatási szerződésekkel megnyerhető összegek bármely vállalkozás részére kívánatosak lehetnek, azonban ezek megnyerése és célzott felhasználása abszolút biztonságban és hatékonyan kell, hogy történjen. Erre szolgál a szigorú eljárási rend, ellenőrzés és biztosíték rendszer. A biztosíték megléte szükséges, de nem elégséges feltétele egy támogatás igénybevételének, vagyis ez a 101 forintos szög esete.

2007-2013 közötti programozási időszakban az Európai Regionális Fejlesztési alapból, az Európai Szociális Alapból, és a Kohéziós Alapból származó támogatások felhasználásának rendjéről szóló 4/2011 (T.28.) Korm. rendelet 33 § e pontja szerint a biztosítói szerződés alapján kiállított kötelezvény is bekerült a fenti biztosítékok közé.

A kifizetések egyik fontos tényezője a pénzügyi biztosíték, mely biztosítói kötelezvény is lehet. Biztosítékot mind a kifizetésekre, mind a megvalósításra, és fenntartói időszakra is kell nyújtani, és esetenként akár 60 hónapig is fenn kell tartani. A támogatási szerződések pontosan tartalmazzák a szükséges biztosíték összegét, típusát és a határidőket.

Társaságunk több mrd Ft összegű pályázati biztosíték kiadásában működött közre a Generali Providencia Biztosító Zrt vel közösen. A Magyarországon egyedülálló pénzügyi konstrukció keretein belül, melyek a banki megoldásoknál jelentősen kedvezőbb feltételekkel valósítható meg a biztosítéknyújtás. Ennek előnyeit az alábbi példán keresztül mutatjuk be:

OfficiumGeneralePalyazat.jpgMint a fenti egyszerűsített modellből is jól látható, a Társaságunk által javasol megoldás az ügyfél részére fedezeti oldalon 30-40%-kal kisebb értéket jelent, mely a finanszírozó bank kockázatát is jelentősen csökkenti. Természetesen jó pénzügyi mutatók alapján a biztosító részére szükséges fedezet is tovább csökkenthető, melyhez egyedi kockázatelemzést végzünk. A fenti kezesi és garanciabiztosítási konstrukcióval a megítélt támogatások kifizetése is új lendületet kaphat.

Amennyiben további kérdése merülne fel a fenti témakör kapcsán, várjuk szíves észrevételét honlapunkon, a www.officiumgenerale.hu oldalon, az officium@officiumgenerale.hu e-mail címen, vagy a +36 1 288 77-14-es telefonszámon!

Szólj hozzá!

Címkék: szerződés uniós forrás támogatási pénzügyi biztosíték pályázati biztosíték biztosíék biztosítói kötelezvény biztosítói konstrukció

A bejegyzés trackback címe:

https://officiumgenerale.blog.hu/api/trackback/id/tr855418911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása