HTML

A kezesi biztosítékról a gyakorlatban

Friss topikok

  • Officium Generale Kft: Amennyiben az átutalás és a készpénz letét a biztosíték 100 %-át kell, hogy lefedje, mindenképpen ... (2013.07.17. 13:03) A biztonság ára

Archívum

Lépéselőnyben

2013.07.22. 16:41 :: Officium Generale Kft

Társaságunk, az Officium Generale Első Magyar Adó- és Vámbiztosíték Kft 2011-ben alakult. Fő profilunk a kezesi és garanciabiztosítások (pénzügyi biztosíték) hatósági környezetben. Indulásunk óta 10 mrd forint összegű biztosíték kiadásában közreműködtünk, melynek 40 %-a jövedéki biztosíték, 60 % pályázati biztosíték (közbeszerzési, GOP, Széchenyi Program).

palyazatibiztositek3.jpg

Ügyfeleink visszajelzései alapján az egyes pályázati biztosíték formák közötti eltérés, ügyfelek számára nyitott előny kérdésében megosztunk néhány gondolatot. Elsőként a közbeszerzési pályázatokhoz szükséges biztosítékokat vizsgáljuk.

Az ajánlati biztosíték általában kisebb összegű és rendszerint 60 napos érvényességű. Formáját tekintve a készpénz, vagy átutalás a legkeresettebb, mely pénzügyi megoldás a vállalkozás likvid helyzetét kifejezetten rontja. A pályázat nyertese általában teljesítési és jóteljesítési biztosítékot is köteles nyújtani, mely környezetben szerepet kap a bankgarancia is mint biztosítékforma. A banki konstrukcióra jellemző gyakorlat, hogy 120 - 150 % közötti fedezetet kérnek és általában 2 évre vállalnak kötelezettséget.

 A biztosítói szerződés alapján kiadott kötelezvényt a biztosító kockázatértékelése szerint akár 10 - 50 % fedezet mellett, maximum 60 hónap időtartamra is kiadhat.

További információért kérjük látogasson el honlapunkra, a www.officiumgenerale.hu oldalra, ahol elérhetőségeink bármelyikén várjuk szíves visszajelzését és/vagy érdeklődését!

Törvényi háttér: 2011. évi CVIII. törvény - közbeszerzésekről, 59§ (2) ajánlati biztosítéki, 55 §, 59 §, 126 § teljesítési és jóteljesítési garancia vagy kötelezvény.

Szólj hozzá!

Címkék: közbeszerzés készpénz biztosíték pályázati bankgarancia pénzügyi megoldás garanciabiztosítás pályázati biztosíték ajánlati biztosíték közbeszerzési pályázat biztosítékforma biztosítói szerződés kötelezvény

A bejegyzés trackback címe:

https://officiumgenerale.blog.hu/api/trackback/id/tr225411694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása