HTML

A kezesi biztosítékról a gyakorlatban

Friss topikok

  • Officium Generale Kft: Amennyiben az átutalás és a készpénz letét a biztosíték 100 %-át kell, hogy lefedje, mindenképpen ... (2013.07.17. 13:03) A biztonság ára

Archívum

A biztonság ára

2013.07.12. 10:28 :: Officium Generale Kft

A biztonság, ha pénzről van szó, alapvető kritérium. Ezért minden olyan tevékenység, amely közvetve, vagy közvetlenül állami, vagy Európai Uniós forrásokkal kapcsolatos, fokozottan „veszélyes üzem”. Ezen formák rendeltetésszerű felhasználásához biztosítékok is szükségesek, úgymint készpénz letét, banki garancia, biztosítói kezesség, garancia. Magyarországon a biztosítói kezesség, garancia megoldások újdonságként jelentek meg a piacon, mivel a bankgaranciával azonos joghatású okiratról van szó. Társaságunk az Officium Generale Első Magyar Adó- és Vámbiztosíték Kft. a Generali Providencia Biztosító Zrt-vel közösen olyan megoldásokat kínál, amelyek ötvözik a pénzügyi instrumentumok sokféleségét a biztosítói kockázati szemlélettel. 2011 óta vám-, adó- és jövedéki biztosítékokkal, valamint a GOP, Széchenyi program, közbeszerzés területén színesítettük a kínálatot, mind az önkormányzatok, építőipar, élelmiszer-feldolgozó ipar igényei szerint. 

 

Blogunk hivatott mind a kialakítást, jogi hátteret tekintve esetpéldákon keresztül bemutatni a biztosítói kezesség és garancia előnyeit bármely más pénzügyi biztosítékhoz képest. Az elmúlt időszak üzleti eseményei azt támasztják alá, hogy jelentősen megnőtt az igény a pályázati és közbeszerzési biztosítékok iránt. Az általunk javasolt konstrukciók elősegíthetik a pályázatok igénybevételét, mindazon cégek, cégcsoportok, iparágak részére, melyek a készpénzletét és bankgarancia helyett más alternatív pénzügyi instrumentumokat részesítenek előnyben. 

Blogunkon hetente frissülő tartalmakkal várjuk önöket és szíves észrevételeiket a www.officiumgenerale.hu oldalon, illetve az ott feltüntetett elérhetőségeink bármelyikén!

 

 

2 komment

Címkék: biztonság pályázat garancia közbeszerzés biztosíték bankgarancia kezesség uniós forrás pénzügyi biztosíték biztosítói kezesség Officium Generale Officium Generale Első Magyar Adó- és Vámbiztosíték Kft Generali Providencia Biztosító Zrt Széchenyi program jövedéki biztosíték pénzügyi instrumentum közbeszerzési biztosíték

A bejegyzés trackback címe:

https://officiumgenerale.blog.hu/api/trackback/id/tr995399008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beszerzesi.Info · http://www.beszerzesi.info/ 2013.07.12. 15:37:47

Engem érdekelnének ezek a biztosítékok, versenyképes a biztosítói kötelezettség-vállalás az átutalással (pénzletéttel) szemben?

Officium Generale Kft · www.officiumgenerale.hu 2013.07.17. 13:03:32

Amennyiben az átutalás és a készpénz letét a biztosíték 100 %-át kell, hogy lefedje, mindenképpen versenyképesebb a biztosítói megoldás. Megfelelő feltételek fennállása esetén a biztosító 10 és 50% közötti önrész mellett adhat ki ilyen kötelezvényt.
süti beállítások módosítása